Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής

Healthy Diet Awards 2021

Recognizing Innovative Products & Services

Ανακοινώθηκαν οι νικητές των φετινών Healhty Diet Awards!

Ο θεσμός των βραβείων που διοργανώθηκε από την Boussias Communications για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, τα HEALTHY DIET AWARDS 21, ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση των νικητών

Μπορεί στη φετινή διοργάνωση, λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών περιορισμών, να στερηθήκαμε μία φαντασμαγορική γιορτή απονομής, αλλά δεν στερηθήκαμε τη χαρά να γνωρίσουμε τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εταιρειών που προάγουν την ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Συγχαρητήρια στις εταιρίες που συνεχίζουν να μας θυμίζουν ότι με την δημιουργία healthy diet προϊόντων και υπηρεσιών κτίζουν µια αγορά που στηρίζει το ισορροπημένο μοντέλο διατροφής στην καθημερινότητα του καταναλωτή.

Ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Γεώργιος Μπόσκου, Χημικός Τροφίμων, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας – 4Ε, αναφέρει στο χαιρετιστήριο μήνυμά του: «Ήταν τιμή μου να προεδρεύω της επιτροπής των Healthy Diet Awards τα οποία διοργανώθηκαν για 2η φορά στην Ελλάδα από την εταιρεία επιχειρηματικής επικοινωνίας Boussias Communications. Παρά τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνουμε αυτή τη χρονιά λόγω της πανδημίας προσπαθήσαμε να αναδείξουμε την αξιέπαινη επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της διατροφής, συμβάλλοντας και κατά κάποιο τρόπο στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Τα μέλη της Επιτροπή Αξιολόγησης ήταν σημαντικοί επιστήμονες και έμπειροι επαγγελματίες στο χώρο των τροφίμων και της διατροφής. Οι συμμετοχές δε στο διαγωνισμό ήταν όλες αξιέπαινες και η διάκριση στην αξιολόγηση από την Επιτροπή ήταν δύσκολη. Το δύσκολο έργο της αξιολόγησης όμως αντισταθμίζεται με τη χαρά της βράβευσης των πιο ευρηματικών και καινοτόμων υποψηφιοτήτων. Είναι πολύ σπουδαίο να βρίσκεσαι σε μια θέση όπου μπορείς να αναπτύξεις τάσεις και κουλτούρα αριστείας στους επαγγελματίες των τροφίμων και της διατροφής. Εν τέλη θα ωφεληθεί ο καταναλωτής και μακροπρόθεσμα θα βελτιωθεί η δημόσια υγεία και η κοινωνική ευεξία. Τα βραβεία που θα παραλάβουν οι νικητές αποτελούν μια ένδειξη αναγνώρισης, μια προσωπική περηφάνια αλλά ταυτόχρονα και μια προστιθέμενη αξία επιβίωσης στις δύσκολες οικονομικές εποχές που διανύουμε. Πιστεύω ότι οι θεσμοί βράβευσης όπως τα Healthy Diet Awards θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του κλάδου των τροφίμων αλλά και στην ανάπτυξη της καινοφανούς επιχειρηματικότητας».

ΚΟΡΥΦΑΙEΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Τις μεγάλες διακρίσεις του διαγωνισμού απέσπασαν οι εταιρείες Value For Life Foods με το βραβείο Healthy Diet Company of the Year και η Melissa με το βραβείο Healthy Diet Brand of the Year.

PLATINUM AWARDS

Επίσης, τα Healthy Diet Awards 21 επιβράβευσαν τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες δίνοντας στις υποψηφιότητες με την μεγαλύτερη βαθμολογία τα Platinum βραβεία. Στον Πυλώνα Healthy Food Product, το Platinum βραβείο απέσπασαν τα Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης “με Χαρούπι” και “Πολύσπορο” από την Μέλισσα Κίκιζας. Στον Πυλώνα Healthy Beverage Product, το Platinum βραβείο απέσπασε το Healthy Water από την Θεόνη. Στον Πυλώνα Organic Product το Platinum βραβείο απέσπασε το Βιολογικό Spaghetti Espressi από την Βιομηχανία Ζυμαρικών Ήλιος. Στον Πυλώνα Plant Based Product, το Platinum βραβείο απέσπασαν τα Real & Honest, Plant Based αλείμματα Ξηρών Καρπών και Σπόρων από την Value For Life Foods. Στον Πυλώνα Light Product, το Platinum βραβείο απέσπασε το Παγωμένο Τσάι του Βουνού Όλυμπος χωρίς Θερμίδες από τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία. Τέλος, στον Πυλώνα Healthy Food & Beverage Product for Children, το Platinum βραβείο απέσπασε το Ρύζι Ευτοπία από την Euricom Hellas.

Healthy Diet Awards 2020

Αντώνης Ζαμπέλας: «Οι εταιρείες καλούνται να διαχειριστούν τις αλλαγές που επιτάσσει η υγιεινή διατροφή»

Στην Τελετή Απονομής των Healthy Diet Awards 2020, η οποία διοργανώθηκε για 1η φορά φέτος από την Boussias Communications, επιβραβεύτηκε η αριστεία και η καινοτομία, στα προϊόντα των εταιρειών που προάγουν την ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.
Σε μία λαμπερή εκδήλωση αφιερωμένη στους νικητές της φετινής διαδικασίας, περισσότερα από 300 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Υπουργείων, Φορέων, Ινστιτούτων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες Υγείας και Διατροφής, Healthy Food Influencers, Food Bloggers καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στο Athenaeum InterContinental Athens, επικροτώντας την καινοτομία σε τρόφιμα, ποτά και συμπληρώματα, τα οποία μπορούν να ενταχθούν σε ένα ισορροπημένο μοντέλο διατροφής.
Healthy Diet Awards 2020 Ceremony

Η Τελετή Απονομής ξεκίνησε με την παράδοση του Τιμητικού Βραβείου, στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδί
ου, η οποία ξεχωρίζει για τα βιολογικά βραβευμένα προϊόντα της ακολουθώντας τις πλέον σύγχρονες καινοτόμες διαδικασίες. Το τιμητικό βραβείο παρέλαβε ο εκπρόσωπος Βατοπεδίου, Μανώλης Βαρσαμίδης.

Συνολικά, διακρίθηκαν 47 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε προϊόντα υγιεινής διατροφής.

Πιο συγκεκριμένα, Χρυσό Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: Arla Foods Hellas, Barilla Hellas, Chrysallis Proderma, Hippocrates Farm, Innovis Pharma, Nestle Hellas, O-Biotique, Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος, Βιομηχανία Ζυμαρικών “Ήλιος”, Γαλακτοκομικά Μανδρέκας, Παστελια Jannis, Δέλτα Τρόφιμα, Όλυμπος – Ελληνικά Γαλακτοκομεία, Όμιλος Ανδρομέδα, Melissa Κίκιζας και Χρυσά Αυγά. Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέστησαν την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητά που συμμετείχαν, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: Arla Foods Hellas, Barilla Hellas, Hippocrates Farm, Innovis Pharma, Nestle Hellas και Όλυμπος – Ελληνικά Γαλακτοκομεία. Τέλος η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των δύο Grand Awards, όπου τα «BARILLA Legumes» αναδείχθηκαν Healthy Food & Beverage Brand of the year και η «BARILLA» αναδείχθηκε Healthy Food & Beverage Company of the year.

Χαιρετισμό στη διοργάνωση απηύθυνε η Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor Author, Co Founder Wellness Project, στην εταιρεία Boussias Communications, η οποία αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της δημιουργίας των συγκεκριμένων βραβείων η οποία προήλθε μέσα από την παγκόσμια αύξηση της αγορά της υγείας και της ευεξίας, ενώ όπως χαρακτηριστικά σχολίασε: «Τα συγκεκριμένα βραβεία της καινοτομίας έχουν στόχο να στηρίξουν και να αναδείξουν την βιομηχανία της υγιεινής διατροφής. Τα βραβεία αυτά αποτελούν τον πρώτο κύκλο από μια σειρά βραβείων που έχουν σχεδιαστεί και αντιπροσωπεύουν τον χώρο της ολιστικής ευεξίας και της ποιότητας της ζωής. Πρόκειται για μια νέα ελκυστική προσέγγιση μιας αγοράς η οποία μεγαλώνει με ραγδαίους ρυθμούς».

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αντώνης Ζαμπέλας, καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας Διατροφής στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έστειλε το δικό του μήνυμα στους νικητές της βραδιάς και αναφέρθηκε στις καινοτόμες πρακτικές που υπήρχαν σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων ξεχωριστά, με τον ρόλο της Κριτικής Επιτροπής να είναι εξαιρετικά δύσκολος. «Ο ρόλος της κριτικής επιτροπής ήταν ιδιαίτερα δύσκολος γιατί υπήρχαν πολλές υποψηφιότητες και όλες είχαν εξαιρετικά καινοτόμα στοιχεία να επιδείξουν». Παράλληλα, o ίδιος έκανε λόγο για τις νέες προκλήσεις που αναδύονται στον χώρο της υγιεινής διατροφής και τον ρόλο των εταιρειών τροφίμων, ποτών και συμπληρωμάτων που έχουν αναλάβει. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο ρόλος των εταιρειών τροφίμων, ποτών και συμπληρωμάτων διατροφής είναι καθοριστικός καθώς καλούνται να διαχειριστούν τις αλλαγές που επιτάσσει η υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητα του ανθρώπου».

Επίσης, χαιρετισμό στη διοργάνωση απηύθυνε η Βάσω Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια του ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων), η οποία και αναφέρθηκε στον ρόλο και στην κατάρτιση που έχει η ελληνική βιομηχανία τροφίμων έτσι ώστε να παράγει ολοένα και πιο καινοτόμα και υγιεινά προϊόντα.

Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Κατερίνα Παπακωστοπούλου και τα βραβεία απένειμαν στους νικητές της βραδιάς τα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής καθώς και o Γιάννης Λεκάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας και ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Οι παρευρισκόμενοι στην τελετή απονομής των Healthy Diet Awards είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά καινοτόμα υγιεινά προϊόντα από τις εταιρείες: Barilla Hellas, The Greek Olive Estate, Βιομηχανία Ζυμαρικών “Ήλιος”, Δέλτα Τρόφιμα, Κοτόπουλα Αγγελάκης, «Λουξ» Μαρλαφέκας, Παστελια Jannis και Φάρμα Χαρτάκη.

Τα βραβεία διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου και με την χορηγική υποστήριξη οίνου στην τελετή απονομής είχε η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου.

Χορηγοί επικοινωνίας των Healthy Diet Awards 2020 ήταν οι: enallaktikidrasi.com, Holistic Life, iefimerida, kourdistoportocali.com, naturanrg.gr, onmed.gr, People magazine, peoplegreece.com και Sfera 102,2.